Ta lastbilskort

7147593-forwarder-or-truck-driver-in-drivers-cap

Funderar man på en karriär som yrkesförare kan det vara en bra idé att ta så kallat lastbilskort. Hur man gör detta och lite vad som gäller tänkte vi kika lite närmare på här nedan.

För att kunna ta körkort för lastbil eller C-körkort som det också kallas måste man uppfylla vissa krav. För det första krävs att man sedan tidigare har körkort för personbil, så kallat B-körkort. Dessutom måste man ha fyllt 21 år. Dock räcker det med att ha fyllt 18 år om man tar C-körkortet i samband med yrkesförarutbildning i gymnasieskolan alternativt utbildare med tillstånd.

Ska man arbeta som yrkesförare kan det även vara bra om man köra lastbil med tillhörande släp. Ett bra tips är därför att också ta så kallat CE-körkort vilket ger behörighet att köra en lastbil med tillkopplat släp utan viktbegränsning.

Lastbilskort kan man precis som B-körkort ta vid trafikskolor, dock är det långt ifrån alla trafikskolor som erbjuder utbildning för lastbilskort så det gäller att hitta en som gör detta.

När man väl fått sitt C-körkort finns många möjligheter till spännande jobb. Är man intresserad av tunga fordon och vill arbeta med detta bör man alltså definitivt ta lastbilskort.

This entry was posted in Tips.