Formel 1

Formel 1 är racing när racing är som allra bäst. Häftiga bilar, höga farter och förare från alla jordens hörn är bara några av ingredienserna i sporten som gör att den är så populär. Tävlingar körs i alla världsdelar och teamen flygs hit och dit, men fansen kan idag via internet och TV följa sina idoler och racingstall var de än befinner sig i världen.

Fans

Likt alla andra idrottssupportrar vill Formel 1-fansen visa att de identifierar sig med sitt favoritstall. Om du vill kan du sova med Ferrari. Ja inte med en bil i sängen, men väl sängkläder i Ferraris färger och logga. Dricka kaffe ur en Red Bullkopp kan du också göra. De här prylarna finns att köpa på supporterprylar.se, tillsammans med en hel drös av andra supporterprylar.

Formel 1

Formel 1 tävlingar

De flesta tävlingarna i F1 körs i Europa vilket gör att det som svensk inte är så långt till att se riktig Formel 1 racing live. Det finns resebyråer som anordnar resor till tävlingar i på Nürburgring, Monza och Hochenheim. Det är bara att bestämma sig och åka iväg för att se sina idoler ratta sina monsterbilar.

Vissa förare har inför säsongen 2014 beklagat sig över att de nya bilarna är för långsamma. Nya regler gör att motorstorlekarna har minskat. Från V8 till V6 på högst 1,6 liter. Renault har lyckats bygga en motor som ger 600 hästkrafter, men som kan ge 160 till momentant genom olika återvinningssystem. De nya bilarna orkar trots den minskade motorn upp i över 300 km/h vilket kan tyckas vara fort nog.

Miljötänket har kommit till Formel 1. Tidigare försökte motortillverkarna krama ut så mycket effekt som möjligt ur motorerna, nu gäller det att ha den mest intelligenta energihushållningen som möjligt. Varje förare får bara göra av med 100 kg bränsle per lopp.