Meka med din bil

Att kunna fixa med sin egen bil är en stor fördel, framför allt så tjänar du en del pengar på att slippa lämna in bilen varje gång det ska göras något. Sedan kan du ju bygga om din bil så den blir väldigt speciell.

kombil-bil

Några saker som är ganska enkelt att göra med sin egen bil är ju att kolla motorolja, kylarvätska, spolarvätska, byta glödlampor, tändstift och att kolla upp lufttrycket i dina däck. Många av dessa saker kan du kolla när du är och tankar.

Att byta olja och filter är ett måste för att motorn ska må bra, man kan ta som vana att byta olja när sommardäcken ska på. Beroende på hur mycket du kör med din bil. Ungefär för varje 1000 mil brukar rekommenderas. Motorn mår bra av att få ny fräsch olja som gör att den går bättre och håller längre, samt drar mindre bränsle. Här kan läsa mer om hur du går tillväga!

Skulle du behöva byta kamrem i till exempel din Ford så kanske du bör anlita verkstad om du inte har någon som är duktig på att göra detta åt dig. Kolla in Mekanikas sida med kamremmar till just Ford. Där kan du köpa kamrem och du gör jobbet själv eller låter någon polare göra det åt dig.

Ska du ut på en längre resa med din bil då bör du kolla upp så inget överraskande händer efter vägen. Kolla även att du har ett funktionellt reservdäck och domkraft med i bilen om du skulle få punktering. Det är enkelt att slänga med lite verktyg också så man är lite förberedd om något skulle hända under resan. Eller bistå någon annan som hamnat i den situationen att du kan hjälpa till.

This entry was posted in Tips.