Störst och snabbast

Inom resebranschen är det en tydlig trend som vuxit sig allt starkare de senaste åren. Upplevelseresor och sportresor blir hela tiden mer populärt. De sportresor som alltid ligger i topp är till de stora matcherna i de europeiska fotbollsligorna. Men därefter kommer resorna som bjuder på actionfyllda och spännande Formel 1 race.  De flesta väljer att köpa paketresor där boende och biljett till Formel 1-arenan ingår. Men det även möjligt att enbart beställa biljett vilket då går på ca 1500-2000kr.

formel 1Att åka på en F1-resa är något utöver det vanliga. Det finns idag flertalet researrangörer som anordnar paketresor till formel 1 tävlingar, en av dessa är GO Sport Travel. Köper man en resa från dem så ingår resa, boende och biljett. Stämningen är lika god som på en fotbollsarena men helt utan risk för saboterande huliganer eller läktarvåld. Farten och spänningen finns och framförallt blir man fascinerad av den ingenjörskonst som ligger bakom varje bil. Det handlar om perfektion i minsta detalj.

Varje månad genomförs det över hela världen 2-3 race som det går att välja mellan att åka till. Allt från klassiska brittiska Silverstone och italienska Monzabanan till banor i Melbourne och Kuala Lumpur. Varje deltävling är uppdelad på tre dagar (fredag-söndag) då man har möjlighet att se loppen som avgör vilka som kommer få stå Pole position samt huvudtävlingen på söndagen. Få mer information om tävlingarna, när de går av stapeln och var, på Eurosport.

Den som en gång åkt på en F1-resa förstår varför så många återkommer och beställer liknande resor senare i livet.